Marchewkowe frytki: przepis

Kto nie lubi frytek?

Wiemy, że te w tradycyjnym wykonaniu są niezdrowe dlatego przygotowaliśmy dla Was przepis na ich zdrowszą wersję z marchewek:)

Co jest potrzebne do przygotowania marchewkowych frytek?

  • 1 kg marchwi
  • łyżka oliwy lub ulubionego oleju
  • tymianek
  • papryka mielona
  • pieprz
  • sól




Sposób przygotowania marchewkowych frytek:

Marchewkę podgotowujemy (ok. 5 min), następnie odcedzamy i kroimy w słupki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Marchewkę wrzucamy do miski, doprawiamy i polewamy olejem lub oliwą. Wykładamy na papier do pieczenia- tak, aby kawałki nie przylegały do siebie. Pieczemy ok. pół godziny- w połowie czasu marchewki delikatnie odwracamy, włączamy termoobieg i obniżamy temperaturę do 175 stopni.

Gotowe!

 

Podsumowanie
recipe image
Potrawa
Marchewkowe frytki
Autor
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas całkowity
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Post Author: Paulina

3 thoughts on “Marchewkowe frytki: przepis

    monia

    (14-03-2017 - 09:41)

    Można też zrobić pyszne frytki z batatów.

    mama Antka

    (20-03-2017 - 12:43)

    trzeba spróbować, wydaje się proste

    Amelia Kama

    (20-03-2017 - 12:44)

    ja kiedys robiłam ale sie spaliły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *