Co pysznego przygotujecie z dziećmi w niecałe pół godziny?
Kokosanki!
Co jest potrzebne, by wykonać pyszne kokosanki?
- 2 jajka
- 150 g wiórków kokosowych
- 50 g migdałów w płatkach
- 100 g -150 g cukru lub ksylitolu (my zrobiliśmy mniej słodkie)
- 50 g masła
Sposób przygotowania kokosanek:
Płatki migdałów wrzucacie do mocnego woreczka i rozgniatacie wałkiem. Roztapiacie masło i pozostawiacie do wystygnięcia. Roztrzepujecie jajka i powoli dodajecie do nich cukier lub ksylitol, a następnie masło. Do powstałej masy dodajecie wiórki kokosowe i migdały delikatnie mieszając. Wkładacie całość do lodówki na 15 min. Piekarnik nagrzewacie do 170 stopni.
Kokosanki powinny piec się ok. 12 minut do czasu aż ładnie się przyrumienią.
Gotowe! Smacznego:)
7 thoughts on “Kokosanki: prosty przepis”
dorian112
(15-03-2017 - 08:54)wychodzą suche czy mokre w środku?
Paulina
(19-05-2017 - 10:32)mokre 🙂
miriammadu
(15-03-2017 - 08:58)nareszcie cos co moze uda mi sie zrobic. wszystkie przepisy w necie wymagaja najczesciej tysiaca produktow- a tu wszystko mozna dostac w biedrze
romamastry
(15-03-2017 - 08:58)lata nie jadłam
jolka
(18-04-2017 - 11:18)sliczna ta mała!
kucharka123
(18-04-2017 - 11:19)cudowny przepis, bardzo prosty. wczorajzrobiłam moim pociechom jako przekąska na zająca… zniknęły z talerza w oka mgnieniu. prosimy o więcej takich przepisów
gigi
(18-04-2017 - 11:21)uwielbiam kokos w każdej formie, dziisaj zrobię